Karjalanpiirakat


Karjalanpiirakkaresepti on tässä. Karjalanpiirakat on suomalaista perinneruokaa, hyvää sellaista. Piirakoiden valmistaminen on muinoin ollut talkootyötä, mutta pidä talkoot kotonasi ja leivo itse. Nämä loppuvat aina vaan kesken. Munavoita pinnalle ja kylmää kotimaista maitoa. Täydellistä.

Ruiskuori:
Vettä 1.5 dl
Öljyä 1 rkl
Ruisjauhoja 3 dl
Vehnäjauhoja 1 dl
Suolaa 1 tl
Riisitäyte:
Vettä 2 dl
Riisiä 2 dl
Punaista maitoa 8 dl
Suolaa 1 tl
Voita 1 rkl
Kananmuna
  • Keitä aluksi riisipuuro. 
  • Kiehuvaan veteen lisäät riisit ja anna hetki porista. 
  • Lisää maitoa jatkuvasti sekoittaen. Keitto-aika on noin tunti miedolla lämmöllä. Sekoita puuroa kohtuullisen usein tai valmista vesihauteessa.
  • Lisää suola ja voi sekaan. Anna jäähtyä. 
  • Lisää jäähtyneen puuron sekaan 1 kananmuna ja sekoita kunnolla. 
  • Laita uuni vähintään 275-asteeseen kuumenemaan. 
  • Valmista ruiskuoritaikina. Sekoita kylmään veteen öljyä ja suolaa, sekä lisää jauhot. Sekoita ja vaivaa taikinasta tasainen, kiinteä taikina. 
  • Kaada leivinaluselle vehnä- ja ruisjauhoja ja kaulitse taikinaa noin 0.5 cm paksuiseksi levyksi.
  • Stanssaa juomalasin avulla taikinasta pyöreitä paloja ja kaulitse ne puikulalla tai kaulimella hieman suipon muotoisiksi. 
  • Laita täytettä taikinan keskelle noin 1 ruokalusikallinen, painele hieman kasaan ja aloita "rypytys".
  • Käännä sivusta taikinaa täytteen päälle ja painele sormin molemmin puolin, keskeltä alkaen päitä kohti. Taita ja paina päät taikinaan.
  • Paista uunissa tasan 15 minuuttia. 
  • Voitele heti sulatetulla voilla, missä tilkka maitoa joukossa. 
  • Siirrä kulhoon ja peittele leivinliinalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)