Salaattiversio on sarjaan basic. Mutta tulee hieno annos kun lime marinoidut katkaravut lisätään joukkoon.
Keskikokoisia katkarapuja n. 200 g
Ranskankermaa 1 purkki
Lime 1 kpl
Chiliä
Patonkia tai vaaleaa leipää
Rapeaa salaatti ( jäävuori, Frisee )
Tomaattia
Kurkkua
Valkosipuli-aiolia
Mandariinia
Päärynää
Tai muita mieleisiäsi hedelmiä
- Valmista katkaravuille marinadi. Sulata katkaravut. Kaada astiaan ranskankermaa purkillinen ja raasta limen kuori. Purista vielä mehu limestä sekaan.
- Pilko napakkaa napakkaa chiliä sekaan. Lisää puolikas tl sokeria, tasoittamaan happamuutta.
- Sekoita kaikki kunnolla ja lisää katkaravut sekaan.
- Sekoita ja laita kulhoon kansi tai elmukelmulla tiiviisti ja jääkaappiin noin 3 tuntia.
- Valmista salaatti. Revi rapeaa, tuoretta salaattia. Pilko tomaattia ja kurkkua. Samoin mandariineja, päärynöitä. Nostele sekaisin. Pirskottele punaviinietikkaa hieman pinnalle.
- Laita marinoidut katkaravut vartaaseen ja paista nopeasti grillissä. Noin minuutti, hieman alle per puoli.
- Paista myös leivät nopeasti. Saa jopa hieman kärvähtää.
- Asettele salaatin päälle paahdettu leipä ja katkaravut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)