Muttikastike-Muttisoosi

Mutti-tomaattimurska sai taannoin suomalaiset tutustumaan säilyketölkkeihin. Henri Alen laukaisi muttisoosi reseptin twitterissä. Se oli menoa ja kauppojen hyllyt tyhjenivät. Mahtavan makuinen tomaattikastike. Sopii myös kastikepohjaksi muihin ruokiin, ei ainoastaan pastaan.

Mutti-tomaattimurskaa 1 tlk
Sipuli 1 pieni
Valkosipulia 2 kynttä
Vettä 2 dl
Oliiviöljyä 0.6 dl
Sokeria 0.5 tl
Appelsiinin kuorta
Punaviiniä 0.5 dl
  • Kuullota sipulit hienonnettuna öljyssä, vähintään 10 minuuttia pienellä lämmöllä. 
  • Lisää sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Hauduta jälleen 10 minuuttia. 
  • Lisää loppu tomaattimurska ja vesi. Hauduta sekoittaen. 
  • Anna poreilla pienesti noin 15 minuuttia. 
  • Lisää punaviini sekoittaen. 
  • Kunnes kastike on hieman mennyt kasaan lisää suola ja mustapippuri sekä appelsiinin kuorta muutama pala. 
  • Ota kastike sivuun ja lisää kunnollista oliiviöljyä joukkoon. 
  • Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn pastan joukkoon heti.
VINKKI! Kokeile muttia loistavan lasagnen kanssa. Mukana fetajuustoa ja Muttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)