Churrot, xurrot "tikkumunkit"


Churrot on munkkitikkuja ja oikein paistettuna puhtaassa öljyssä aivan mahtavaa naposteltavaa. Taikina on lähellä sitä perinteistä munkkitaikinaa, mutta nämä ovat nopeasti kypsiä ja tikun muotoisia. Churroja voi maustaa erilaisilla tavoilla dippaamalla. Suklaa, kinuski tai vastaava. Helppo laittaa kulhoon tarjolle ja antaa maun viedä.

Annoksesta saat noin 20 kappaletta Churroja eli suosittelen tuplaamaan raaka-aineet, saat enemmän. Resepti on alkujaan Jenni Häyrisen Katukeittiö parempaa roskaruokaa kirjasta.

Vettä 3 dl
Suolaa ripaus
Vehnäjauhoja 3 dl
Kananmunia 3 huoneenlämpöisiä
Voita 50 g
Sokeria 1 rkl
Rypsiöljyä noin litra paistamiseen
  • Lämmitä kattila ja sekoita pienellä lämmöllä sokeri, vesi, suola ja voi. 
  • Kiehauta nopeasti. 
  • Pienennä lämpöä  ja lisää jauhot sekaan, sekoittamalla. 
  • Anna seoksen hieman kuivahtaa ja siirrä kattila sivuun. 
  • Sekoita vatkaimen kanssa kananmunat taikinan sekaan yksitellen. 
  • Laita isoon kannelliseen kattilaan rypsiöljy kuumenemaan. 
  • Käytä paistomittaria apuna. Kunnes öljy on 180 astetta niin paista churrot.
  • Laita taikina pursottimeen ja puserra paksuhkoja noin 10 cm pituisia pötköjä rasvaan. 
  • Anna poreilla noin plus 3 minuuttia, riippuen kuinka paksuja tikut ovat. 
  • Pyöritä valmiita churroja heti kattilasta nostettaessa kanelissa ja sokerissa. 
  • Laita noin reilu desi sokeria ja 1 rkl kanelia lautaselle ja kääntele.
VINKKI! Rasva on kuumaa. Älä tiputa vettä sekaan. Pidä kattilan kansi lähellä. Mikäli rasva leimahtaa, laita kansi pikaisesti kattilan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)