Limeä, mansikkaa ja täydellinen pohja. Ei voi tulla muutakuin hyvää. Raikas piirakka, missä maistuu kesä. Reseptiikka näyttää monimutkaiselta, mutta helppo kuitenkin. Vaivan arvoinen mansikkapiirakka.
Pohja:
Vehnäjauhoja 4 dl
Leivinjauhetta 1 tl
Sokeria 0.5 dl
Voita 150 g
Kananmuna 1
Kylmää vettä 2 rkl
Kuorrutus:
Limen mehua 1 dl, noin 4 limeä tarvitset
Punaista maitoa 2 dl
Sokeria 1.5 dl
Kananmunan keltuaisia 3
Maizenaa 3 rkl
Mansikoita 0.5 litraa
Sokerikiille:
Vettä 1 dl
Hyytelösokeria 0.5 dl
- Valmista pohja.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
- Kun taikina on kiinteää lisää muna ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Paketoi taikina kelmuun tiiviisti ja laita jääkaappiin, vähintäin puolen tunnin ajaksi.
- Kauli hieman kovettunut taikina pyöreäksi levyksi ja painele se voidellun irtopohjavuoan päälle. Jätä taikinaa myös reunoille.
- Leikkaa leivinpaperista pyöreä, hieman kakkua suurempi pala ja laita se taikinan päälle.
- Kaada keittämätöntä riisiä painoksi, niin että paperi pysyy paikallaan ja pitää reunat pystyssä. Tässä on ideana se, kun taikinan voi sulaa se saattaa lässähtää.
- Laita 175 asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi.
- Poista riisit ja leivinpaperi.
- Paista vielä 5-10 minuuttia.
- Valmista kuorrutus.
- Keitä kiisseli.
- Laita kattilaan kaikki raaka-aineet yhtä aikaa ja lämmitä. Sekoita jatkuvasti.
- Anna hetki kiehua ja siirrä kastike jäähtymään.
- Levitä kiisseli kakun päälle tasaisesti.
- Laita jääkaappiin ja anna kiisselin jähmettyä.
- Puhdista mansikat ja halkaise ne puoliksi.
- Asettele kiisselin päälle.
- Raasta vielä hieman limenkuorta päälle.
- Valmista kiille.
- Kiehauta 1 dl vettä kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Sekoita koko ajan.
- Kiehauta liemi ja siirrä kattila sivuun muutamaksi minuutiksi.
- Levitä kiille mansikoiden pinnalle. Käytä pullasutia.
- Anna kiilteen kovettua ja jähmettyä kunnolla jääkaapissa.
- Siirrä torttu tarjottimelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)