Tämä on oikeasti herkkujen klassikko. Mokkapalat eivät liiemmin esittelyä kaipaa. Onkohan edes olemassa ihmisiä suomessa, ketkä ei olisi mokkapaloja ikinään saanut maistaa? Voi olla, mutta harvassa.
Pohja:
Kananmuna 4 kpl
Sokeria 4 dl
vehnäjauhoja 5 dl
Kaakaojauho 1 dl
Leivinjauhetta 3 tl
Voita 150 g
Vettä 2 dl
Kuorrutus:
Kahvia vahvaa 0.5 dl
Tomusokeria 5 dl
Voita 50 g
- Valmista pohja.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata voi.
- Sekoita voi ja vesi.
- Lisää kuivat aineet sekaan.
- Lisää sulanut voi-vesiseos taikinaan jatkuvasti sekoittaen.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Varmista pohjan kypsyys tikulla.
- Valmista kuorrutus.
- Keitä erittäin vahvaa kahvia n. 0.5 dl.
- Sulata voi.
- Sekoita tomusokeri ja jäähtynyt kahvi keskenään.
- Lisää voi.
- Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
- Koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla. Leikkaa sopiviksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)