Riistapata, metsäkauris tai peura


Nyt saa riista makua ja uunissa valmistuu. Mureaa lihaa tulee ehdottomasti. Yksi tapa kauriinlihalle tai peuranlihalle.

Metsäkaurista tai peuranlihaa 500 g
Kermaa 6 dl
Sipuli 1 kpl
Punainen chili 1 kpl
Valkosipulia 2 kynttä
Pippuri sulatejuusto ( Musta-Pekka) 1 kpl
Lihaliemikuutio 1 kpl
Keittojuureksia 1 pss
Suolaa
Pippuria
  • Pilko lihat 2-4 cm paloiksi. 
  • Paista nopeasti pannulla voin kanssa, pinta ruskeaksi. 
  • Siirrä lihat uunipataan. 
  • Pilko chili ja sipulit pieneksi ja laita lihan joukkoon. 
  • Lisää kerma. 
  • Murustele pippurijuusto ja yksi lihaliemikuutio. 
  • Lisää suolaa ja pippuria myllystä. 
  • Laita 150 asteiseen uuniin noin 1.5 tunnin ajaksi. 
  • Lisää juurekset, jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sekoita välillä. 
  • Tarjoile perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)