Bouillabaisse on se resepti. Lähtöisin Ranskasta ja tämä Bouillabaisse on hienosta Muru-keittokirjasta. Kun sen oikein valmistaa, voisi kuvitella olevansa ravintola Murun vieraana. Tsiisus! Olen käynyt ja maistanut, voin kertoa että lähelle pääsin.
Sipuli 2 kpl
Fenkoli 1 kpl
Valkosipulia 2 kynttä
Purjoa 250 g
Porkkana 2 kpl
Oliiviöljyä 1 dl paistoon
Fenkolinsiemeniä 2 tl
Tähtianista 2 kpl
Sahramia 0.5 tl
Valkoviiniä 4 dl
Tomaattipyrettä 1 dl
Kalalientä 1 litra
Sinisimpukoita n. 400 g
Basilikaa 1 puntti
Appelsiini 1 kpl kuoriraaste
Vaaleaa kalaa 300 g (kuha, siika, ahven)
Katkaravunpyrstöjä (jätti) 100 g
Suolaa
Mustapippuria
- Valmista kalaliemi
- Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuutioi varsisellerit, fenkoli, purjo ja porkkanat.
- Kuullota kasvikset oliiviöljyssä.
- Lisää mausteet sekä valkoviini ja kiehauta.
- Lisää tomaattipyree ja kalaliemi.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin 0.5 tuntia.
- Puhdista sinisimpukat.
- Hienonna basilika ja raasta appelsiininkuori.
- Lisää kattilaan kalat, sinisimpukat, ravunpyrstöt sekä basilika.
- Mausta appelsiinin kuoriraasteella, mustapippurilla ja suolalla.
- Tarjoile bouillabaisse paahdetun leivän ja rouillen kanssa.
Vaaleaa leipää 2 siivua
Bouillabaissen lientä 1 dl kylmänä
Kananmunankeltuainen
Dijonsinappia 2 tl
Valkosipulinkynsiä 2 kpl
Oliiviöljyä 2 dl
Sitruunanmehu 1
Tabascoa muutama tippa
Suolaa
- Poista leivästä kuori ja paloittele kulhoon.
- Lisää sekaan jäähtynyt liemi, keltuainen, sinappi ja murskatut valkosipulit.
- Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.
- Lisää öljy varovasti ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen.
- Mausta rouille sitruunamehulla, tabascolla ja suolalla.
- Kaada rouille bouillabaissen päälle ja sekoita annos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)