Duchesse-perunat with cheese


Duchesse-perunoiden reseptin alkuperä on lähtöisin ranskalaisesta keittiöstä. Todella helppo valmistaa näyttävä lisuke esimerkiksi liharuokien kanssa. Alkuperäiseen ohjeeseen ei tule juustoa. Tässä se vaan antaa kivan "säväyksen" makuun. Tex Mex juustossa on juuri sopivasti chiliä ja jalopenoa mukana.

Perunoita n. 1 kg (jauhoisia)
Voita 1 rkl
Kananmunan keltuaista 4 kpl
Kermaa + 1 dl
Juustoraastetta n. 100 g (Valio Tex Mex)
Muskottijauhetta 0.5 tl
Valkopippuria 0.5 tl
Suolaa
  • Keitä perunat aivan kypsäksi. 
  • Lisää muskotti, valkopippuri ja suola. 
  • Lisää voi ja kerma. 
  • Survo kaikki keskenään. 
  • Lisää juustoraaste ja kananmunan keltuaiset. 
  • Valmista tasainen, hieman notke perunamuusi. Lisää tarvittaessa kermaa. 
  • Pursota leivinpaperin päälle uunipellille perunat, pieniksi "marengin" näköisiksi kasoiksi.
  • Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 
  • Saa ja täytyy ottaa hieman väriä pintaan. 
  • Tarjoile upeana lisukkeena esimerkiksi lihan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)