Linnapaisti valmistuu helposti padassa. Tarkemmin en tämän naudanlihasta valmistetun paistin historiasta en osaa kertoa muuta kuin että se oli hyvää. Hieman arkista, hyvää liharuokaa.
Naudanpaistia (ulko- tai kulmapaistia) n. 1-1.5 kg
Voita 2 rkl
Vettä 3 dl
Sipuli 1 kpl
Valkopippuria plus 5 kpl
Maustepippuria plus 5 kpl
Laakerinlehti 2 kpl
Etikkaa 1 rkl
Konjakkia 2 rkl
Siirappia vajaa 1 rkl
Anjovista fileenä 1 prk liemineen
Kermaa 2 dl
- Ota paisti ajoissa huoneenlämpöön.
- Ruskista paisti kauttaaltaan voin kanssa.
- Lisää joukkoon vesi, konjakki, siirappi, pilkottu sipuli, mausteet ja anjovis liemineen.
- Hauduta kannen alla noin 2 tuntia, sisälämpötila lihalle noin 75 on hyvä.
- Kääri paisti folioon.
- Siivilöi liemi ja lisää kerma.
- Suurusta pienellä määrällä jauhoja kastikkeeksi.
- Leikkaa lihasta ohuita siivuja lautaselle.
- Tarjoile esimerkiksi perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)