Ohrarieskat


Rieskat, ohrarieska joka nyt onnistui kunnolla. Reseptejä rieskaan on monia ja tämä ohje syntyi yhdistelemällä niitä mielestäni parhaimpia ainesosia.Todella helppo ohrarieskaresepti ja pystyy valmistamaan aamiaiseksi, vaikka hieman kiireemmälläkin aikataululla. Vaatii kuuman uunin. Myytti leivinuunissa valmistuneiden rieskojen täydellisyydestä on murrettu.

Piimää 0.5 l
Ohrajauhoja 6 dl
Vehnäjauhoja 4 dl
Suolaa n. 1.5 tl
Ruokasoodaa 1 tl
Siirappia 1 rkl
  • Sekoita aluksi kaikki kuivat aineet kunnolla keskenään. 
  • Sekoita kylmä piimä ja siirappi todella hyvin sekaisin. 
  • Lisää siirappi-piimäseos jauhojen joukkoon ja vaivaa kunnolla taikinaksi. 
  • Jauhota leivinalusta kunnolla. 
  • Jaa taikina noin viiteen osaan ja leivo/kaulitse noin 0.5 - 1 cm paksuisia rieskoja. 
  • Paista uunin keskitasolla, mahdollisimman kuumassa noin 8 minuuttia. 
  • Kääri folioon ja leivinliinan alle hetkeksi. 
VINKKI! Onnistut lähes täydellisesti kiertoilmalla ja 275 asteessa. Tarjoile aidon voin ja ison lasillisen kylmän maidon kanssa. Parhautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)