Pullataikinaresepti, täydellinen


Tämä taikinaresepti on Koko Suomi Leipoo ohjelman tuomarin, Mika Parviaisen ohje onnistuneen pullataikinan valmistamiseen. Tee pikkupullia, korvapuusteja tai voisilmäpullia. Hieman vaivaamista, mutta kuitenkin todella vaivaamisen arvoista

Maitoa 5 dl
Kuivahiivaa 2 pss tai 50 g tuorehiivaa
Kananmuna 1 kpl
Sokeria 1.5 dl
Kardemummaa 1 rkl
Suolaa 1.5 tl
Vehnäjauhoja n. 15 dl
Voita 150 g
  • Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön, mielummin jopa 2 tuntia aiemmin.
  • Lämmitä maito n. kädenlämpöiseksi, mikäli sinulla on lämpömittari niin + 42 on hyvä. 
  • Sekoita ja liota hiiva sekaan. 
  • Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Sekoita kunnolla.
  •  Lisää jauhoja 5 dl kerrallaan. Sekoita puulastalla aluksi. 
  • Lisää jauhoja ja vaivaa käsin. 
  • Lisää notkistunut voi ja loput jauhot. 
  • Vaivaa kimmoisaksi tasaiseksi taikinaksi. 
  • Peitä taikina liinalla ja laita lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan. 
  • Anna kohota noin 30-50 minuuttia. 
  • Hiero jauhotetulla alustalla ilmakuplat pois, peitä taikina liinalla ja anna levätä n. 10 minuuttia.
  • Leivo pieniksi pulliksi. 
  • Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.  
  • Peitä liinalla ja anna kohota vielä noin 20 minuutin ajan. 
  • Kun pullat on tarpeeksi hyvin kohonnut, taikinan täytyisi olla tasaisen pehmeä ja sormella painettaessa siihen jää kuoppa. 
  • Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. 
  • VINKKI! Taikina on täydellinen myös korvapuustille. 
  • Paista 220 asteessa, uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)