Tämä taikinaresepti on Koko Suomi Leipoo ohjelman tuomarin, Mika Parviaisen ohje onnistuneen pullataikinan valmistamiseen. Tee pikkupullia, korvapuusteja tai voisilmäpullia. Hieman vaivaamista, mutta kuitenkin todella vaivaamisen arvoista
Maitoa 5 dl
Kuivahiivaa 2 pss tai 50 g tuorehiivaa
Kananmuna 1 kpl
Sokeria 1.5 dl
Kardemummaa 1 rkl
Suolaa 1.5 tl
Vehnäjauhoja n. 15 dl
Voita 150 g
- Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön, mielummin jopa 2 tuntia aiemmin.
- Lämmitä maito n. kädenlämpöiseksi, mikäli sinulla on lämpömittari niin + 42 on hyvä.
- Sekoita ja liota hiiva sekaan.
- Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Sekoita kunnolla.
- Lisää jauhoja 5 dl kerrallaan. Sekoita puulastalla aluksi.
- Lisää jauhoja ja vaivaa käsin.
- Lisää notkistunut voi ja loput jauhot.
- Vaivaa kimmoisaksi tasaiseksi taikinaksi.
- Peitä taikina liinalla ja laita lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan.
- Anna kohota noin 30-50 minuuttia.
- Hiero jauhotetulla alustalla ilmakuplat pois, peitä taikina liinalla ja anna levätä n. 10 minuuttia.
- Leivo pieniksi pulliksi.
- Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Peitä liinalla ja anna kohota vielä noin 20 minuutin ajan.
- Kun pullat on tarpeeksi hyvin kohonnut, taikinan täytyisi olla tasaisen pehmeä ja sormella painettaessa siihen jää kuoppa.
- Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
- VINKKI! Taikina on täydellinen myös korvapuustille.
- Paista 220 asteessa, uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)