Toscanalainen sitruunakakku


Opin tämän reseptin ollessani Italian ruokakurssilla aikoinaan. Kulkee nimellä Toscanalainen sitruunakakku/piirakka. Tämä oli taannoin Pirkka lehdessä jossakin ruoka- vai reseptikisoissa. Mutta hyvää kun mikä. Ohut kuorrutus tekee tepposia! Ei haittaa. Se sulaa uunissa tasaiseksi. ;) Täyte!!!

Täyte:

Kananmunan keltuaisia 3 kpl
Maitoa 5 dl
Sokeria 100 g (n. 1 dl)
Sitruunan kuoriraaste 1 kpl Vehnäjauhoja 50 g (n. 1 dl)

Pohja ja kuori:

Vehnäjauhoja 200 g (n. 4 dl)
Leivinjauhetta 2 tl
Sokeria 100 g (n. 1 dl)
Kananmunia 2 kpl
Voita 100 g
  • Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. 
  • Laita kattilaan sokerit, sitruunan kuoriraaste. 
  • Esilämmitä maito mikrossa. 
  • Kuumenna sokeri ja kuoriraaste. 
  • Lisää maitoa ja jauhoja vuorotellen, jatkuvasti sekoittaen. 
  • Sekoita, kunnes täyte sakenee.
  • Laita taikinan kuivat aineet sekaisin. Sekoita. 
  • Lisää kananmunat ja voi ja nyppimällä taikina sekaisin kunnolla. 
  • Laita taikina viileään hetkeksi. 
  • Rasvaa piirakkavuoka. 
  • Jaa taikina kahteen osaan. 
  • Kaulitse todella ohueksi ja siirrä pohja piirakkavuokaan. 
  • Valmista samoin kansi piirakalle. 
  • Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kansi tasaisesti pinnalle. 
  • Paista 200 asteessa noin 0.5 tuntia. 
  • Anna jäähtyä hetken, ennen tarjoilua. 
  • Ripottele pinnalle tomusokeria runsaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)