Jänispata



Jänispata
Jänis 1 kpl
Vettä 1 l
Sipulia 2 kpl
Porkkanaa 4 kpl
Fenkolia kuivattuna 1 rkl
Soijaa 0.5 dl
Suolaa
Mustapippuria 10 kpl
Laakerinlehti 1 kpl
Voita paistamiseen

Paista runsaassa määrässä voita jäniksenliha kauttaaltaan ruskeaksi. Laita kannelliseen uunipataan vesi, soija ja mausteet. Kiehauta. Lisää ruskistetut jäniksenlihat pataan ja lisää myös sipulit ja porkkanat. Anna kiehua hetki. Laita 200 asteiseen uuniin aluksi noin 15 minuuttia ja pienennä lämpöä 150 asteiseksi. Anna hautua uunissa jotakuinkin 2.5 tuntia. Tarkista välillä että on nestettä riittävästi, joten lisää vettä tarvittaessa.


Valmista kasvikset.

Grillikasviksia 2 pss
Säilykekirsikkatomaatteja 1 prk
Lihaliemikuutio
Pippuria
Lihaliemikuutio

Siivilöi padassa ollut liemi ja ota talteen. Lisää uunivuokaan lientä noin 4 dl. Murustele sekaan lihaliemikuutio. Nosta varovasti jäniksenlihat vuokaan. Kaada tasaisesti kasvikset päälle. Valuta kirsikkatomaattia purkillinen päälle. Nosta uunin lämpöä 200 asteiseksi ja hauduta noin 30 minuuttia. Vuoraa vuoka foliolla ja anna olla vielä jotakuinkin 10 minuuttia. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa. Halutessasi voit koristelle jollakin tuoreella yrtillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)