Joulukinkun paisto-ohje

Onnistu joulukinkun paistamisessa. Tämä ohje on hyväksi todettu ja koettu. Mallaspossua potkalla käytin ja maku, koostumus sekä kokonaisuus oli todella miellyttävä. Voisi sanoa että täydellinen joulukinkku ja paisto-ohje. Mikäli on pakastettu niin ota n. 2 vrk ennen paistamista viileään sulamaan.

  • Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön n. 2-3 tuntia ennen paistamista.
  • Tarkista kinkun sisälämpö ja odota kunnes se on noin 10 astetta paksuimmalta kohdalta.
  • Aseta kinkku ritilälle nahkapuoli ylös.
  • Laita uuniin 200 asteeseen.
  • Laita syvä uunipelti kinkun ja uuniritilän alle ja lorauta siihen hieman vettä.
  • Paista 200 asteessa noin 1 tunti ja laske uunin lämpö 100 asteeseen.
  • Paista kinkkua niin kauan kun sisälämpö joulukinkulle on 79 astetta.
  • Paisto-aika keskimäärin on noin 80 minuuttia/kilo.
  • Anna kinkku jäähtyy hieman ja poista nahka.
  • Poista myös pieni kerros rasvaa ja siisti kinkun pinta.
  • Sivele kinkun pinnalle kohtalaisesti sinappia ja ripottele korppujauhoja kauttaaltaan.
  • Ruskista sinappikuorrutus 225  asteessa, noin 10 minuuttia.
  • Mikäli haluat, koristele kinkku kuivatuilla kokonaisilla neilikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Korjaan reseptiäni, mikäli teit paremmin! ;)